Over ons

Samen zingen

Wie zijn wij?

Een aantal enthousiaste zangers uit het Utrechts Studenten Koor en Orkest heeft Concerto Cherise in 2005 opgericht. Ze hadden een jong koor voor ogen waarbij zangkwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Sindsdien is het koor gegroeid onder leiding van verschillende jonge dirigenten. Een stabiele groep van ongeveer vijfentwintig zangers vormt de vaste kern, regelmatig aangevuld door projectzangers.

Wie is de dirigent?

Concerto Cherise staat onder leiding van Sanda Audere. Sanda begon haar muzikale carrière op zesjarige leeftijd, nadat ze was toegelaten tot de gerenommeerde Riga Dom Choir School in Letland. Hier profiteerde ze van de vele mogelijkheden die haar werden geboden: ze nam deel aan het professionele vocale ensemble Putni en trad regelmatig op in producties met de Letse Nationale Opera.

Sanda haalde in 2011 haar diploma en volgde een opleiding in zowel koordirectie als koorzang. Ze studeerde muziek en psychologie aan de Royal Holloway University of London, waar ze zich onder leiding van dirigent Rupert Gough toelegde op directie en zong bij het Royal Holloway Chapel Choir. Tijdens haar tijd bij het koor kreeg Sanda de kans om op te treden in een aantal van de meest gerenommeerde concertzalen, zowel in het VK als in het buitenland en trad ze op als soliste bij het platenlabel Hyperion. In 2016 rondde Sanda haar Master in Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam af en nam ze deel aan projecten zoals de Kurt Thomas Cursus, Meesters & Gezellen en voerde ze met Orkest De Ereprijs tal van premières van hedendaagse werken uit. Daarnaast zingt Sanda regelmatig met geweldige ensembles zoals Ensemble vocal de Lausanne en Capella Amsterdam. Naast haar optredens als zangeres werkt Sanda ook graag als dirigent in Den Haag, waar ze momenteel Archicapella en Cecilia International Choir of The Hague leidt.

Oud-dirigenten

Na de start met Gerrit Maas en mooie jaren onder leiding van Manoj Kamps groeide Concerto Cherise van maart 2011 tot maart 2019 verder door onder leiding van Arnaud van Gelder. Na enige maanden interim-directie van Gulian van Nierop nam Angeliki Ploka in december 2019 het stokje over. Sinds september 2022 is Sanda Audere onze vaste dirigent.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op.