Noorderlicht

[shop_messages]

Noorderlicht

Noorderlicht 20 december 2014

Wie ooit in Scandinaviƫ is geweest tijdens de wintermaanden heeft mogelijk een bijzonder schouwspel meegemaakt: de verstillende kleurenpracht van het noorderlicht. Een indrukwekkende kleurenzee, die ontstaat door energie die vrijkomt uit deeltjes afkomstig van de zon. Continu veranderend en volledig in harmonie met de natuur worden alle zintuigen geprikkeld.

Najaar 2014 brengt kamerkoor Concerto Cherise muziek ten gehore van Baltische en Scandinavische componisten. De muziek maakt met haar heldere klanken en bijzondere symfonieĆ«n dat de luisteraar zich even waant in het verre noorden, kijkend naar het noorderlicht. Niet voor niets werd in vroeger tijden het noorderlicht ‘het licht dat men kan horen’ genoemd.

Concerto Cherise zingt onder leiding van dirigent Arnaud van Gelder a capella muziek van zowel oudere als hedendaagse componisten. Op het programma staan werken van ondermeer Sibelius, Grieg en Rautavaara. Ook zingt Concerto Cherise een werk van de jonge en veelbelovende Estse componiste Evelin Seppar.